Over NVLE connect

Over NVLE connect

Het netwerk NVLE connect stimuleert het uitwisselen van informatie en kennis, waardoor de samenwerking tussen behandelaars en patiënten en tussen behandelaars wordt bevorderd. U vindt op de website informatie en behandelmogelijkheden over de volgende systemische auto-immuun aandoeningen: SLE, APS, sclerodermie en MCTD.

Projectgroep (1)

Daarnaast vindt u adressen van zorgverleners die deskundig zijn in de zorg voor mensen met systemische auto-immuun aandoeningen.
NVLE connect wil er aan bijdragen dat in heel Nederland goede en passende zorg beschikbaar is voor mensen met systemische auto-immuun aandoeningen.

Wie zijn wij?
Het netwerk NVLE connect heeft tot doel de kwaliteit van de niet-medicamenteuze zorg te verbeteren middels een landelijk netwerk van paramedici. Belangrijkste doelen van het netwerk zijn: 1) toegankelijkheid van kwalitatief goede zorg vergroten, 2) deskundigheidsbevordering, 3) initiatieven ontwikkelen om de niet-medicamenteuze zorg te verbeteren.

NVLE connect wordt gefinancierd door het NVLE fonds. Het NVLE fonds is ook eigenaar en beheerder van het netwerk en de website NVLE connect.

Bij het opzetten van het netwerk zijn de NVLE, de Universiteit Twente, het VUmc en de Sint Maartenskliniek betrokken. Daarnaast zijn fysiotherapeuten, ergotherapeuten, reumaverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, een reumatoloog en patiëntvertegenwoordigers betrokken geweest. Zowel paramedici uit de eerste lijn als de tweede lijn waren vertegenwoordigd. 

Op 20 juni 2014 is de website en het netwerk NVLE connect officieel gelanceerd. De komende periode gaan we het netwerk verder ontwikkelen en worden overige activiteiten van het netwerk vastgesteld voor aankomend jaar. Via deze website houden we u hierover op de hoogte.


Contact
Heeft u een vraag aan of over het netwerk NVLE connect, dan kunt u contact met ons opnemen via het volgende mailadres connect@nvle.org.

 

NVLE

Voor meer informatie over de patiëntenvereniging NVLE, bezoek de website: www.nvle.org

Zorgzoeker

Zoek een professional bij u in de buurt met de zorgzoeker >>